Na výstavbe Retra sa robí aj cez víkend

21.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na hluk a neutíchajúci stavebný ruch aj počas víkendov v rozostavanom polyfunkčnom komplexe RETRO na Nevädzovej ulici sa nám posťažoval čitateľ P. Čaučík. Na stavbe sa vraj pracuje počas sobôt a nedieľ, často aj večer.

„Zarážajúci je fakt, že sa stavia bez problémov každú nedeľu, prípadne aj sobotu po 17.00 h a nič sa s tým nerobí,“ uvádza P. Čaučík. Zároveň sa pýta, prečo je mestská časť tolerantná k takému konaniu. Mnohí obyvatelia by údajne boli radi, keby miestna samospráva zverejnila výšku pokuty, ktorú udelí za každé porušenie nariadení v súvislosti s výstavbou RETRA a následné nápravné opatrenia.

Podľa vyjadrenia starostu Ružinova Slavomíra Drozda (nominant Smer-SD), záväzné nariadenie mestskej časti č. 8/2009, ktorého sa pri uplatňovaní stavebného poriadku čitateľ dovoláva, je platné. „Aj keď ho okresný prokurátor napadol, že nie je v súlade so stavebným zákonom, miestni poslanci rozpor neprijali. Prokuratúra sa teraz obráti na súd. Dovtedy je možné vyžiadať od investora za porušenie VZN pokutu 30 eur, tak ako je navrhnuté vo VZN. Pokutu však môžu udeliť aj mestskí policajti. Navyše vyzvem investora, aby v nedeľu nestaval,“ dodal starosta S. Drozd.

(rob)

Páčil sa vám článok?