Na mieste parkoviska pred Carltonom bude osadená nová fontána i zeleň

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na Hviezdoslavovom námestí sa od 21. júna vykonávajú práce na úprave priestranstva pred hotelom Carlton, v rámci ktorých tu pribudne nová fontána a zeleň vrátane stromov.

Podľa tabule na stavenisku je stavebníkom spoločnosť Bratcarl a generálnym projektantom Ateliér obchodu a cestovného ruchu, avizovaný termín ukončenia je 20. október tohto roka. Ako sa nám podarilo zistiť, cieľom projektu úpravy námestia je vyriešiť estetické a prevádzkové problémy, ktoré vznikli v súvislosti so zmenou dopravného režimu v okolí hotela, spôsobenou bezpečnostnými opatreniami priľahlého Veľvyslanectva USA, najmä odstavením pôvodného vjazdu do podzemných garáží Carltonu, situovaného v blízkosti objektu americkej ambasády. Tento vjazd bol z bezpečnostných dôvodov uzatvorený krátko po teroristických útokoch na newyorské dvojičky (World Trade Center), ku ktorým došlo 11. septembra 2001.

Predmetom projektu je tento vjazd uzatvoriť a prestrešiť, a to tak, aby ostala zachovaná možnosť jeho opätovného obnovenia. Po uzatvorení bývalého vjazdu do podzemných garáží Carltonu by sa mala v tomto úseku Hviezdoslavovho námestia objaviť zeleň a pred hotelom ostane len šesť parkovacích miest, ktoré budú určené výhradne pre hotelové taxíky. Všetka ostatná plocha bude zazelenená a v osi hlavného vchodu do hotela Carlton bude osadená nová fontána. Nová fontána bude moderná, vybavená množstvom dýz a farebným osvetlením riadeným počítačom, ktoré bude schopné vytvárať nepreberné množstvo farebných kombinácií. Okrem toho bude vydávať aj zvuky a zároveň bude plniť aj funkciu hodín.

Na všetky tieto práce sú vydané právoplatné stavebné povolenia. Stojí za zmienku, že v rámci projektu bude do chodníka pred hotelom osadených osem nových stromov.

Páčil sa vám článok?