Dom lodníkov prepojí dva veľké projekty

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Dom lodníkov na Pribinovej ulici kúpila firma Landererova, s.r.o., za ktorou sú klienti developerskej spoločnosti J&T Real Estate. Objekt bude asanovaný a na jeho mieste bude niečo iné. Čo konkrétne, o tom ešte nie je rozhodnuté.

Bratislavským novinám túto informáciu potvrdil Maroš Sýkora zo spoločnosti J&T Real Estate. Firma Pribinova, s.r.o. podľa neho okrem budovy kúpila aj priľahlé pozemky s rozlohou asi 8000 štvorcových metrov. Ako dodal, neplánuje sa rekonštrukcia objektu Domu lodníkov, ale na jeho mieste by sa malo vybudovať niečo iné. Miesto, kde sa nachádza Dom lodníkov, bude v budúcnosti tvoriť prepojenie dvoch obrovských developerských projektov. Tým prvým je priestor v okolí výškovej budovy bývalého Pressburgcentra, ktoré dnes nesie názov Tower 115, kde hodlá spoločnosť J&T Real Estate vybudovať niekoľko výrazných objektov, druhým je nová mestská štvrť Eurovea, na vybudovanie ktorej vynaloží írska developerská spoločnosť Ballymore Properties asi desať miliárd korún. Práve v lokalite Domu lodníkov by mali oba tieto ambiciózne developerské projekty na seba logicky nadviazať, či už po stránke architektonickej, urbanistickej alebo estetickej.

Ako nám povedal M. Sýkora, v súčasnosti sa už pracuje na vyprataní budovy lodníkov a nasledovať by mali prípravné práce smerujúce k odstráneniu stavby. O tom, čo vyrastie na jej mieste, sa rozhodne až po spresnení charakteru novej výstavby v okolí Tower 115.

Páčil sa vám článok?