Povolili výstavbu Eurovea na Pribinovej

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Írska spoločnosť Ballymore Properties v pondelok 19. júna získala platné stavebné povolenie na výstavbu prvej fázy projektu Eurovea - nového centra v zóne Pribinova.

O dva dni nato spoločnosť Ballymore Properties poverila uskutočnením výstavby hlavného kontraktora - rakúsku spoločnosť Bilfinger Berger, ktorá začala so stavebnou činnosťou na pozemku v zóne Pribinova v utorok 27. júna. Po dokončení prvej fázy projektu Eurovea vyrastú na ploche 230-tisíc štvorcových metrov exkluzívne obchodné a kancelárske priestory, miesto na voľný čas a zábavu, hotelové kapacity, byty a podzemné parkovisko. Súčasťou zóny bude aj netradičný park na nábreží Dunaja, ulice ako stvorené na príjemné prechádzky a nové centrálne námestie.

Obchodné priestory a miesta na voľný čas a zábavu budú zaberať plochu 55-tisíc štvorcových metrov. Ráta sa s obchodným domom, supermarketom, dvoma špecializovanými obchodnými domami, športovým obchodom, ako aj s obchodmi s módou, elektronikou a multimédiami. Malo by tu byť aj multiplexové kino s ôsmimi sálami, trojrozmerné kino IMAX a fitnes klub. Spolu by tu malo byť 150 obchodov a 30 reštaurácií a iných stravovacích zariadení. Na ploche 23-tisíc štvorcových metrov sa budú rozprestierať prvotriedne kancelárske priestory, bude tu aj päťhviezdičkový hotel s 200 izbami a na nábreží sa ráta s výstavbou 250 bytov. V podzemných garážach bude 1700 parkovacích miest. O rozsahu tohto ojedinelého projektu, ktorý výrazne zmení tvár Bratislavy, svedčí údaj, že objem investície dosahuje 250 miliónov eur. Výstavba by mala byť postupne dokončená v štvrtom štvrťroku 2008 až v druhom štvrťroku 2009.

Na vytvorení koordinačnej štúdie a architektúry projektu sa podieľali spoločnosti Bose International a ReSpect. Autorom krajinnej architektúry je Michel Desvigne.

Páčil sa vám článok?