Najväčšie obchodné centrum opäť rozšíria

18.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

Najväčšie obchodné a nákupné centrum na Slovensku Avion Shopping Park sa bude opäť rozširovať. Prístavba v novej časti rozšíri úžitkovú plochu obchodných prevádzok asi o jednu desatinu.

V najbližšej etape pribudnú obchody a služby, budú v prístavbe, ktorú postavia v novšej časti komplexu. Projekt má názov Avion a podľa dostupných informácií zo správy o posudzovaní vplyvov na životné prostredie ide o štvrtú časť rozširovania, ktorej dominuje aj rozšírenie parkovacích miest. Ráta sa s výstavbou jedného podzemného parkovacieho podlažia a dvoch nadzemných. Podzemné podlažie bude prístavbou s dvoma nadzemnými a jedným podzemným, parkovacia garáž bude predĺžením pôvodnej, ktorá vznikla pri výstavbe novej časti od Ivanskej cesty.

Štvrtá časť rozširovania zväčší úžitkovú plochu obchodného a zábavného centra pri letisku zo súčasných 132 860 na viac ako 145 000 štvorcových metrov. Zvýši sa aj počet parkovacích miest, ktorých má byť viac ako 3100. Nové priestory dajú šancu príchodu nových módnych značiek. Dokončenie výstavby je plánované na rok 2012.

Avion Shopping Park vlastní Inter IKEA Centre Group. V správe má viac ako 800 000 štvorcových metrov maloobchodných priestorov, celkove v ôsmich štátoch.

(brn, rob)
VIZUALIZÁCIA - Inter Ikea Centre Slovensko

Páčil sa vám článok?