S výstavbou lamačského štadióna sa ešte nezačalo

5.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Lamači sa s výstavbou zimného štadióna ešte nezačalo. Zimný štadión na školskom dvore v areáli Súkromnej obchodnej akadémie Liberta na Borinskej ulici sa mal začať stavať v marci tohto roka.

Momentálne prebieha územné konanie a výberové konanie na dodávateľa stavby, informovala vedúca miestneho oddelenia územného rozvoja a dopravy Vlastislava Rychtáriková.

Náklady na výstavbu sa odhadujú na dva milióny eur bez DPH. Stavbu zimného štadióna bude financovať spoločnosť ZLL-SPORT, s.r.o. z vlastných zdrojov, zároveň sa spoločnosť pokúša o získanie dotácie.

Zimný štadión má mať tréningovú plochu bez tribún. Ide o rozšírenie akadémie o športovú školu so zameraním na športy na ľadovej ploche – ľadový hokej, krasokorčuľovanie, curling. Dispozične tvorí centrálny priestor zimného štadióna ľadová plocha 26 x 56 metrov.

Pri severnej časti haly bude priestor pre ľadovú plochu curlingu. Na nej by sa mali učiť aj korčuliarski začiatočníci. Južná časť zázemia má dve nadzemné podlažia. Na prvom by mali byť šatne a priestory pre technické zázemie zimného štadióna. Na druhom nadzemnom podlaží by sa mala nachádzať strojovňa a kondenzačná jednotka pre technológiu výroby ľadu. Parkovisko by malo byť v areáli školy, podľa zámeru by tu malo byť 34 stojísk pre autá a jedno pre autobus.

(sita)

Páčil sa vám článok?