Poškodenú cestu vodárne opravia do septembra

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Cestu tretej triedy nad Dunajom v blízkosti Matejkovej ulice pod Dlhými dielmi opravia do septembra. Opravu vykoná Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS), pretože zosuv spôsobila dvojnásobná havária jej potrubia.

Príčinu havárie určil v odbornom posudku autorizovaný znalec Ľubomír Budinský ešte na jar. Nasiaknutie masívu povrchovou vodou spôsobilo praskliny na vodovodnom potrubí. Voda unikajúca z prasklín na potrubí potom postupne vymývala drobné pieskové čiastočky, čím sa svah oslabil a zosunul aj s cestou.

Karloveský miestny úrad ešte v januári zadal zhotovenie projektu na sanáciu svahu a opravu komunikácie. V tom čase sa karloveský starosta Bystrík Hollý vyjadril, že na financovaní opravy sa budú podieľať i vodárne. Náklady na opravu by sa mali pohybovať vo výške okolo dvoch miliónov korún. Napokon miestna časť nechala zhotoviť projekt stavby a posunuli ho vodárňam na realizáciu.

Ako nás informovala hovorkyňa Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Jana Štulajterová, investičné oddelenie vodární predložilo požiadavku na odsúhlasenie priameho zadania projektových a stavebných prác spolu s rekonštrukciu potrubia. Podľa jej slov by sa mali práce skončiť do septembra tohto roku.

Páčil sa vám článok?