Chcú hovoriť o parkovacom dome na Švabinského

28.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia z okolia Švabinského ulice v Petržalke sú ochotní baviť sa v budúcnosti so samosprávou o parkovacom dome. Ten mestská časť navrhuje v okolí spomínanej Švabinského ulice v susedstve s Kolmou ulicou neďaleko budovy City University.

Práve výstavba parkovacích domov je jedným z navrhovaných krokov na zlepšenie dlhodobého problému s parkovaním v tejto mestskej časti. V súčasnosti je vodičom k dispozícii okolo 19-tisíc parkovacích miest, potrebovali by ich ale okolo 60-tisíc. Možné lokality na vybudovanie parkovacích domov vybralo ešte bývalé vedenie mestskej časti.

Na predmetnom území sa v súčasnosti nachádza verejné parkovisko z vegetačných tvárnic pre približne 80 až 100 áut. Po nadstavení podlaží by sa počet miest na parkovanie zvýšil. O koľko presne, nie je ešte známe. V prvom rade bude potrebné nájsť investora na výstavbu parkovacieho domu. Následne by sa mala zorganizovať verejná diskusia, aby sa zistilo, koľko poschodí sú občania ochotní tolerovať. Samospráva však už teraz vie garantovať, že dolné miesta zostanú verejné, pretože investor si bude od mesta daný pozemok "len" prenajímať". Vrchné poschodie či poschodia budú však už platené.

Prvá diskusia na túto tému sa podľa starostu Milana Ftáčnika skončila úspešne. "Môže sa pokračovať," povedal. Občania však požadujú, aby sa prístup do parkovacieho domu viedol inou cestou, nie cez Švanbinského. Riešiť by sa mala podľa nich aj bezpečnosť, obávajú sa totiž možného vykrádania áut. V neposlednom rade je podľa nich potrebné doriešiť aj cenu za parkovacie miesto mimo spodných verejných miest tak, aby bola pre občanov prijateľná.

(sita)

Páčil sa vám článok?