Vajnorčania protestujú proti ďalšej výstavbe

17.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Vajnorčania podpisujú petíciu proti schváleniu navrhnutého územného plánu zóny Chorvátsky Grob-Čierna voda-Triblavina. Obyvatelia tejto mestskej časti sa obávajú, že rozsiahla výstavba zhorší podmienky na život v tejto lokalite.

Územný plán zóny Chorvátsky Grob, konkrétne v časti Čierna voda a Triblavina, ráta s možnosťou novej výstavby domov, kde by mohlo bývať viac ako 40 000 ľudí. Výstavba v lokalite Čierna Voda už pokračuje a v súčasnosti tu výrazne komplikuje dopravu.

Vajnory sú s hlavným mestom Bratislavou a Pezinkom spojené v podstate len jednou cestou, ktorú denne využíva približne 20 000 vodičov a ktorá prechádza stredom a historickým jadrom mestskej časti.

Občania v petícii nesúhlasia s územným plánom. Žiadajú obecné zastupiteľstvo v Chorvátskom Grobe, aby územný plán zóny neschválilo, kým sa nepostaví východný obchvat Vajnor okolo poľnohospodárskeho družstva a nepripojí obchvat Chorvátskeho Grobu na diaľnicu D1 pri Triblavine.

Petičníci sa obracajú aj na Bratislavský samosprávny kraj a ministerstvo životného prostredia. Vajnory trvajú na výstavbe východného obchvatu mestskej časti smerom k železničnému priecestiu, čím by došlo k odkloneniu tranzitnej dopravy na Seneckú cestu a diaľnicu D1. Rovnako žiadajú aj výstavbu tzv. grobského obchvatu s výjazdom na diaľnicu D1 pri Triblavine.

(rob)

Páčil sa vám článok?