Na Štrkovci majú pribudnúť tri obytné vežiaky

27.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

Projekt rezidenčného bývania s výnimočnou architektúrou pripravuje spoločnosti Penta na Štrkovci - na rohu Bajkalskej a Ružinovskej ulice. Predpokladané investície sú 40 miliónov eur.

V roku 2010 chce spoločnosť získať územné rozhodnutia a stavebné povolenia. Ide o tri budovy, ktorých výška má byť desať, dvadsať a tridsať poschodí. Podľa ružinovského starostu Slavomíra Drozda (Smer-SD) sa s investorom dohodli, že projekt nebude rušivým elementom v tejto lokalite. „O podrobnostiach sme nediskutovali. Investor môže mať predstavy, ktoré však musia spĺňať podmienky územného plánu hlavného mesta a stavebného zákona,“ povedal S. Drozd.

Oficiálne sa zatiaľ žiadne konanie o tejto stavbe na ružinovskom stavebnom úrade nezačalo. „Súlad s územným plánom posudzuje magistrát. Investor musí doložiť záväzné stanovisko od magistrátu. My budeme jeho rozhodnutie rešpektovať,“ doplnil S. Drozd.

Mestská časť zámery v tejto lokalite prezentovala v urbanistickej štúdii Štrkovecké jazero. Podporili ju ružinovskí poslanci a momentálne je na magistráte. Mestská časť tu chce vybudovať klasický športový areál - zimný štadión, plaváreň, krytú halu na loptové športy, vrátane športových služieb.

(rob, sita)
VIZUALIZÁCIE - Penta
Páčil sa vám článok?