V Ovsišti má vyrásť nová hokejová hala

21.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislava by mohla mať o jednu hokejovú halu viac. Mala by vyrásť v areáli bývalej Základnej školy na Ulici Marie Curie-Sklodowskej v Ovsišti, kde sa s ňou ráta namiesto tenisového kurtu a časti bývalého školského dvora.

Názov stavby je Hokejová hala, športové centrum Petržalka a navrhli ju ako súčasť plánovaného športového centra Petržalka na Mamateyovej ulici.

Práve tento areál sa spomínal aj v plánoch na vybudovanie nového stánku pre futbalistov MFK Petržalka, ktorí po odchode zo svojho štadióna na Krasovského ulici márne hľadajú nový domov. Futbalový štadión bol pôvodne plánovaný na druhej strane školy, v priestoroch, kde bolo školské ihrisko. Samotný klub však na to zatiaľ nemá dostatok financií a pomôcť by mu musela mestská časť.

Pred výstavbou hokejovej haly je potrebná asanácia tenisového kurtu a výrub niekoľkých stromov. Podľa návrhu ide o jednoduchý pôdorys obdĺžnikového tvaru zahŕňajúci jednopodlažnú halu s ľadovou plochou v zázemí s dvojpodlažným traktom.

Areál je v blízkostí zjazdu z diaľnice, neďaleko je futbalový areál, z druhej strany lesíka zase

Závodisko. Hokejová hala by mala vyrásť na ploche 2925 štvorcových metrov, ráta sa tam so šatňami a klubovňou, priestory by mali byť vhodné najmä na tréningy. Investorom stavby je Builder, s.r.o.

(mm)
VIZUALIZÁCIA - Builder

Páčil sa vám článok?