Na mieste hotela Junior chcú polyfunkčný komplex

21.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

Polyfunkčný komplex Štrkovecké jazero je názov nového projektu, s ktorým prichádza súkromná spoločnosť. Komplex chce postaviť na mieste súčasného objektu, ktorý bol kedysi mládežníckym hotelom na brehu jazera a ktorý vyrástol ešte v časoch socializmu.

Zámer ráta s apartmánovým bývaním s celkovou plochou 6620 štvorcových metrov pre 186 obyvateľov, ďalej s administratívnymi priestormi a s bytmi pre 92 ľudí. Chýbať v ňom nemajú ani rôzne obchody, služby či gastronomické zariadenia. Podzemná časť má mať veľkú parkovaciu garáž a priestory pre fitnescentrum. Parkovacích miest má byť, spolu s tými na povrchu, 295.

obyvateľov, ďalej s administratívnymi priestormi a s bytmi pre 92 ľudí. Chýbať v ňom nemajú ani rôzne obchody, služby či gastronomické zariadenia. Podzemná časť má mať veľkú parkovaciu garáž a priestory pre fitnescentrum. Parkovacích miest má byť, spolu s tými na povrchu, 295.

Začiatok výstavby je plánovaný na september 2011, s ukončením budovania komplexu sa ráta do konca roka 2013.

V prípade polyfunkčného komplexu Štrkovecké jazero ide o tri budovy. Jedna má mať desať, druhá päť a tretia štyri podlažia. Vo všetkých budú aj po dve podzemné podlažia. Prvé poschodia budov budú určené zväčša na obchodné prevádzky, služby, vrátane reštaurácie, kaviarne či menších administratívnych plôch. V ostatných priestoroch majú byť apartmány, administratíva, byty a v podzemí verejne prístupné fitnescentrum.

Súčasťou výstavby nového komplexu je aj úprava nábrežnej zóny jazera v jeho južnej časti. Vzniknúť tu má mólo na úrovni jazera a dobudovaná má byť aj bežecká a prechádzková trasa. Navrhovateľom stavby je spoločnosť PMArchitekti a užívateľom má byť Športreal invest s.r.o.

(rob)
VIZUALIZÁCIA - Športreal Invest, PMArchitekti

Páčil sa vám článok?