Na rohu Vajnorskej a Tomášikovej bude nová dominanta - Lakeside Office Park

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Ešte v tomto roku by sa na rohu Vajnorskej a Tomášikovej ulice v blízkosti železničnej stanice Bratislava - Nové Mesto mala začať výstavba nového administratívneho komplexu Lakeside Office Park.

Komplex bude pozostávať zo štyroch výškových budov, v prvej etape postavia jednu, ďalšie dve pribudnú v rokoch 2008 - 2013. Prvá z budov bude najvyššia, má mať 22 nadzemných podlaží, k dispozícii bude 24 500 štvorcových metrov prenajímateľnej kancelárskej a obchodnej plochy.

V podzemí bude parkovacia garáž pre zhruba 500 vozidiel. Na prízemí budú obchody a gastronomické prevádzky. Kancelárske priestory na vyšších podlažiach sa budú vyznačovať efektívnym dispozičným riešením a budú sa budovať „na kľúč“ v súlade s požiadavkami klientov. Celá budova bude vybavená systémom riadenia, bude v nej 24-hodinová strážna služba. Objekt bude plne klimatizovaný a vybavený systémom dodávajúcim chladený, ohrievaný alebo zvlhčovaný čerstvý vzduch. Podobne vybavené budú aj ostatné tri budovy, ktoré budú vybudované neskôr. Po dokončení všetkých štyroch objektov bude komplex ponúkať celkove vyše 88-tisíc štvorcových metrov nájomnej plochy a 1800 parkovacích miest.

Developerom výstavby komplexu Lakeside Office Park je spoločnosť TriGránit, ktorá postavila neďaleký Polus City Center s priľahlými výškovými budovami Millenium Tower I a Millenium Tower II. Nový komplex z urbanistického a architektonického hľadiska vhodne dotvorí priestor v susedstve Polusu s väzbou na jazero Kuchajda.

Autorom projektu je kanadská firma Adamson Associates Architects v spolupráci s holandskou firmou krajinných architektov Copijn Utrecht a slovenským generálnym projektantom P-T (architekt Juraj Hermann). Výnimočný je koncept mierneho zeleného svahu, z ktorého komplex vyrastá - jeho autormi sú spomenutí holandskí krajinní architekti. Výšková budova, ktorá bude postavená v prvej etape, sa svojím vzhľadom bude viac približovať podobe na vizualizácii, na ktorej je zobrazená sama, než na vizualizácii, na ktorej sú zobrazené všetky štyri (tento obrázok pochádza z obdobia, keď sa koncept Lakeside Office Parku ešte len vytváral).

Veľkou výhodou Lakeside Office Parku bude jeho poloha a priamy prístup k niekoľkým druhom verejnej dopravy - v jeho blízkosti je železničná stanica, ako aj zastávky električiek a autobusov. Svoju úlohu zohráva aj blízkosť neďalekého Polus City Centra s množstvom reštaurácií, obchodov, služieb a možností relaxu, ktoré budú môcť využívať nájomníci Lakeside Office Parku.

Páčil sa vám článok?