Vyšetrenie havárie garáží brzdia posudky

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na dodatok k posudku čaká vyšetrovateľ, aby mohol pokročiť vo vyšetrovaní prípadu zrútenia garáží, ktoré sa stalo v marci minulého roku v Karlovej Vsi na stavbe na medzitým už dokončenom Námestí sv. Františka.

Policajný vyšetrovateľ teda stále v rámci stíhania pre trestný čin verejného ohrozenia zisťuje, čo bolo príčinou zrútenia sa garáží a či pochybila konkrétna osoba. „Do konania bola pribratá Stavebná fakulta STU v Bratislave, ktorá spracovala posudok a následne ju vyšetrovateľ požiadal o vypracovanie dodatku k znaleckému posudku na základe novo zistených skutočností,“ informovala Bratislavské noviny zástupkyňa bratislavskej policajnej hovorkyne Tatiana Kurucová. Pôvodný posudok fakulta vypracovala na základe obhliadky miesta havárie a až v priebehu vyšetrovania sa na základe výsluchov ukázala potreba posudok doplniť. Doplnok, na ktorý vyšetrovateľ čaká, je v poradí už tretí.

Posudok bol vypracovaný po obhliadke miesta činu. Potreba doplniť znalecký posudok sa ukázala na základe vyhodnotenia výpovedí, ktoré získal vyšetrovateľ počas vyšetrovania. Podľa T. Kurucovej aj tentoraz požiadal vyšetrovateľ o vypracovanie dodatku na základe novo zistených skutočností. Ukončenie vyšetrovania nie je určené na konkrétny termín. „Ak bude vyšetrovateľovi doložený dodatok znaleckého posudku, po jeho naštudovaní vo veci meritórne rozhodne,“ konštatuje T. Kurucová.

Páčil sa vám článok?