Investor získal stavebné povolenie na Centrál

30.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Investor – spoločnosť Immocap Group, a.s., získal stavebné povolenie na nový multifunkčný komplex Centrál, ktorý by mal vyrásť medzi bratislavskými ulicami Miletičova, Metodova a Jelačičova, potvrdil dnes hovorca Ružinova Maroš Smolec.

Na mieste bývalých kúpeľov Centrál plánuje spoločnosť postaviť polyfunkčný areál s rozlohou dva hektáre (približne štyri futbalové ihriská), jeho súčasťou by mal byť aj hektárový mestský park. "Stavebný úrad vydal stavebné povolenie 13. novembra, ešte však nie je právoplatné. Plynú ešte zákonné lehoty – 15 dní na doručenie a 15 dní na spracovanie, počas ktorých sa môžu ľudia odvolať," spresnil Smolec. Ak úrad nedostane žiadne pripomienky, stavebné povolenie bude právoplatné.

Pri výstavbe obytného a obchodného komplexu Centrál v Bratislave bude spoločnosť Immocap Group spolupracovať s ECE, ktorá bude mať na starosti poradenskú činnosť v oblasti architektonického riešenia a projektovania nákupného centra, prenájom obchodných priestorov a riadenie nákupného centra. Investor plánuje otvorenie multifunkčného komplexu na jeseň roku 2012. V nákupnom stredisku by malo byť miesto pre 150 predajní s celkovou prenajímanou plochou 35 000 metrov štvorcových. Okrem toho projekt zahŕňa obytnú časť a administratívnu výškovú budovu, podzemné garáže, hotel a aj centrum voľného času a športu. Náklady na výstavbu predstavujú viac ako 100 miliónov eur.

O územné rozhodnutie požiadala spoločnosť v roku 2007, právoplatnosť nadobudlo vlani koncom mája. V polovici júla začala spoločnosť bývalé kúpele Centrál búrať. Podľa architekta projektu Ivana Kubíka by malo byť súčasťou nového polyfunkčného areálu dvojpodlažné nákupné centrum, na streche ktorého chcú vybudovať hektárový park so sadovými a vodnými úpravami. Z tejto budovy budú vystupovať jednotlivé bloky – dominantou bude 100-metrová budova rozdelená na tri segmenty (hotel, kancelárske priestory a rezidenčné byty), päť nižších obytných domov, projekt počíta aj s obchodmi a doplnkovými službami. V objekte budú aj hotel, kúpele, aj štvor- až päťpodlažné podzemné parkovisko pre približne 1 300 áut.

(sita)

Páčil sa vám článok?