Bytový dom na Osuského postavia do júna 2010

29.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Výstavba obytného domu so 60 bytmi na Osuského ulici v bratislavskej Petržalke má byť ukončená v júni 2010. Stavba bude mať od päť do sedem podlaží a zaberá časť územia, ktoré sa z väčšej časti využívalo ako parkovisko.

Okrem bytových priestorov bude k dispozícii aj 44 parkovacích miest v jednopodlažnom podzemnom parkovisku. Ďalších 78 miest na parkovanie bude na teréne, tie budú verejné. Náklady na výstavbu sa odhadujú na viac ako 5,31 mil. eur, investorom je nezisková organizácia Spoločnosť pre rozvoj bývania v Bratislave (SRBB).

Výstavba bola doteraz financovaná z peňazí spoločnosti, nedávno podpísala zmluvu na úver tri milióny eur s Dexia bankou Slovensko, a.s. "Úverová linka - forma zmluvy o úvere - je zatiaľ na 16 mesiacov. Lehotu je možné skrátiť alebo predĺžiť. Úver začne spoločnosť splácať podľa svojich možností," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa spoločnosti Eva Hulalová. S výstavbou sa začalo v novembri 2008.

Zriaďovateľom spoločnosti, ktorá vznikla v roku 2004, je hlavné mesto a donedávna aj ČSOB (Istrobanka). Hlavným predmetom jej činnosti je poskytovanie všeobecne prospešných služieb - najmä výstavba bytových domov s bytmi do vlastníctva a domov s nájomnými bytmi. Spoločnosť nie je financovaná z rozpočtu mesta ani zo žiadneho iného rozpočtu. "Financie na našu činnosť si musíme zarobiť sami," vysvetlila Hulalová.

Projekt na Osuského ulici financovala doteraz spoločnosť zo "zisku" iného projektu - Bytového domu na Humenskom námestí na konci Petržalky a zo záloh kupujúcich za byt v dome na Osuského. Spoločnosť zároveň pripravuje ako tretí projekt výstavbu nájomného bytového domu.

(sita)

Páčil sa vám článok?