Pribudne nový most ponad Chorvátske rameno

2.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Ponad Chorvátske rameno pri jazere Veľký Draždiak v bratislavskej Petržalke pribudne nový most. Vybudovať by ho mali pri novom Rehabilitačnom a diagnostickom stredisku vrcholového športu neďaleko zariadenia Kormorán, uviedol hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy.

Nový most by mal nahradiť existujúci prejazd ponad rameno, ktorý je od minulého roka z bezpečnostných dôvodov pre autá zatvorený. "Aj statický posudok potvrdil, že je v nevyhovujúcom stave a ak by po ňom jazdili autá, mohol by sa zrútiť. Osadili sme tam preto aj mechanické zábrany," povedal Andrassy. Na otázku, či je most bezpečný pre peších, odpovedal hovorca kladne.

Vybudovanie nového mosta bolo jednou z podmienok výstavby spomínaného strediska. Pre stavbu bolo vydané platné územné rozhodnutie, špeciálny stavebný úrad v Petržalke začal stavebné konanie. Ak dotknuté inštitúcie nevznesú mimoriadne pripomienky, s výstavbou mosta by sa malo začať ešte v tomto roku. V súčasnosti sa tu nachádza stavebný materiál a zemina, časť okolia je oplotená. Most by mal byť podľa plánov investora hotový v prvej polovici budúceho roka.

Andrassy zároveň potvrdil, že investor už mestskej časti zaplatil za desať stromov, ktoré bolo pre výstavbu potrebné vyrúbať. "Zaplatil na konto zelene, mestská časť zabezpečí výsadbu nových drevín," doplnil Andrassy.

Na otázku, či sa neplánuje aj oprava obslužnej komunikácie pozdĺž Chorvátskeho ramena, ktorá vedie aj popri TJ Slávia Právnik či Ústave lekárskej kozmetiky, odpovedal hovorca kladne. Mestská časť v tejto súvislosti rokuje s jednotlivými prevádzkami o možnom združení finančných prostriedkov na rekonštrukciu cesty.

"Je to len obslužná komunikácia, nemá slúžiť aj pre návštevníkov," upozornil Andrassy. Samospráva tak reaguje na sťažnosti občanov, ktoré sa na vodičov ohrozujúcich chodcov či cyklistov množili najmä v lete. "Keď bude nový most hotový, autá môžu parkovať na parkovisku pred rehabilitačným strediskom," dodal Andrassy. Na ňom sa dá parkovať aj v súčasnosti, autá sa naň dostanú cez most neďaleko Antolskej a po časti obslužnej komunikácie popred hotel Bonbón.

(sita)

Páčil sa vám článok?