Námestie svätého Františka už otvorili, pribudne na ňom ešte vežiak Karolína

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Po vyše piatich rokoch od začatia zástavby bývalého záhradníctva v Karlovej Vsi sa zavŕšila predposledná etapa výstavby polyfunkčného obytného súboru Karlova Ves - Stred otvorením Námestia sv. Františka.

Za účasti primátora Bratislavy Andreja Ďurkovského, starostu Karlovej Vsi Bystríka Hollého a zástupcov dodávateľa stavby spoločnosti Otyk invest, ako i architektonickej kancelárie TEAM T minulý týždeň slávnostne odovzdali do užívania námestie a fontánu, ktoré architektonicky vhodne dopĺňajú územie Karlovej Vsi a tvoria jej nové centrum. Nové námestie je kruhové, na chodníkoch je zámková dlažba, nechýba zeleň i detské ihrisko s preliezačkami.

Výstavba Polyfunkčného obytného súboru Karlova Ves - Stred na ploche 50-tisíc štvorcových metrov pozostáva z dvoch polyfunkčných domov (jeden je ešte vo výstavbe), dvoch bytových domov a štyroch mestských víl, ako aj prislúchajúcich inžinierskych sietí. Celkovo tu je, resp. bude vybudovaných viac ako 30-tisíc štvorcových metrov bytovej plochy, 400 parkovacích miest pre autá v garážach pod objektmi a 7000 štvorcových metrov nebytových priestorov. Svoj domov tu nájde 350 rodín. Svoje nové dôstojné sídlo tu po rokoch strávených v prenajatých priestoroch našiel Miestny úrad Karlova Ves, ako aj ďalšie organizácie. Celú výstavbu uskutočnila spoločnosť OTYK invest, s.r.o. Investičné náklady predstavujú viac ako jednu miliardu korún.

Územný celok tvorený námestím a objektmi v jeho okolí uzavrie najvyššia stavba polyfunkčného domu Karolína. V 17 nadzemných podlažiach novej dominanty bude 66 bytov a 710 štvorcových metrov nebytových priestorov. Výstavba bude ukončená koncom roku 2007 a budú odovzdané byty do užívania v prvom polroku 2008. Developerom, generálnym dodávateľom stavby a predajcom bytov je spoločnosť OTYK.

Páčil sa vám článok?