Spoločnosť Yosaria Plaza dostala pokutu 60-tisíc eur

16.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Stavebný úrad bratislavskej mestskej časti Ružinov udelil spoločnosti Yosaria Plaza, a.s., pokutu 60-tisíc eur za predlžovanie lehoty výstavby nákupno-zábavného centra, informoval hovorca mestskej časti Maroš Smolec s tým, že spoločnosť svojou nečinnosťou zhoršuje životné prostredie.

Proti tomuto rozhodnutiu je možné podať odvolanie do 15 dní odo dňa oznámenia rozhodnutia. Odvolací orgán je Krajský stavebný úrad.

Nové nákupno-zábavné centrum na mieste bývalého obchodného domu Prior v Ružinove malo stáť už v roku 2006. Malo byť najväčším nákupným komplexom na Slovensku. Jeho súčasťou mali byť podľa plánov investora okrem 250 obchodov aj supermarket, kaviarne, reštaurácie a kancelárske priestory s najvyšším štandardom. Malo tam byť aj relaxačné centrum, klzisko s rozmermi 30 krát 15 metrov, bazén 25 krát 12 metrov, sauny, masáže či soláriá. V podzemí centra malo byť podľa plánov 1 300 parkovacích miest.

Investor v roku 2006 avizoval problémy s bankou. Pre nedodržanie termínu dokončenia výstavby sa v tomto roku začalo správne konanie. Ružinovský starosta Slavomír Drozd sa 1. júla vyjadril, že sa v tomto prípade prikláňa k najvyššej možnej pokute.

(sita)

Páčil sa vám článok?