O Danube Arenu sa zaujímajú tri konzorciá

16.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

O výstavbu, financovanie a prevádzku novej multifunkčnej haly Danube Arena v bratislavskej Petržalke v hodnote 80 miliónov eur, s ktorou sa hovorilo aj v súvislostí s organizovaním hokejových majstrovstiev sveta 2011, majú záujem hneď tri konzorciá.

„Prvé tvorí Skanska CZ, a.s., Praha a Vítkovice Revmont a.s. Ostrava ako stavební dodávatelia a architektonická spoločnosť Helika, a.s., Praha. Peniaze by mohla dať Česká exportná banka. V druhom konzorciu vystupuje architektonický ateliér HOK Sport architecture z Londýna, AEG Londýn ako operátor arény a finančná skupina AIC Group & Finanz AG Zürich, zastúpená AIC Group Bratislava. Tretie konzorcium vytvorila taktiež HOK Sport architecture a AEG Londýn, financie by však mal dať EBVIS Group zastúpený EBVIS Venture Capital, a.s., Bratislava,“ informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Milka Podmajerská.

Víťazné konzorcium by malo byť známe už v piatok 18. septembra 2009 a pri jeho výbere nejde o verejné obstarávanie v zmysle zákona o verejnom obstarávaní, ale o súťaž podľa Obchodného zákonníka. „Investor nie je verejným obstarávateľom a nejde ani o nakladanie s verejnými prostriedkami,“ uviedla Milka Podmajerská.

Napriek tomu chce podľa nej investor - spoločnosť Danube Arena, a.s., postupovať transparentne. Na rokovanie výberovej komisie boli preto prizvaní aj zástupcovia Transparency International a Aliancie Fair Play. Podľa hovorkyne sa však na posudzovaní súťažných ponúk nezúčastnili.

(sita)

Páčil sa vám článok?