Na Prešovskej by mal byť nový komplex

10.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na Prešovskej ulici v bratislavskom Ružinove plánuje spoločnosť Hoc, s.r.o., vybudovať administratívno-obytný komplex. Územie je vymedzené ulicami Prešovská, Drieňová a objektmi novostavby Eden Park ako aj existujúcimi objektmi vo východnej časti od navrhovaného zámeru.

Komplex by mal okrem obytnej a administratívnej funkcie zahŕňať aj služby, parkovú zeleň a príslušnú statickú dopravu. Verejnosť môže do zámeru nahliadnuť do 24. júla na prízemí budovy Magistrátu hlavného mesta na Primaciálnom námestí 1 v priestoroch Služieb občanom. V elektronickej podobe je zámer na internetovej stránke www.enviroportal.sk. Verejnosť môže svoje písomné stanovisko doručiť Obvodnému úradu životného prostredia v Bratislave na Karloveskú ulicu do 24. júla.

Prvé nadzemné podlažie administratívnej budovy bude slúžiť pre obchod a služby. V západnej časti objektu má byť parkovisko pre návštevníkov budovy, vjazd a príjazd do podzemných garáží situovaných v prvom a druhom podzemnom podlaží bude vyúsťovať na Prešovskú ulicu.

Parkovanie pre bytový dom bude riešené v niekoľkých úrovniach - od prvého podzemného až po druhé nadzemné podlažie. Strecha parkovacej časti bude využitá pre terasy bytov, ktoré sa budú nachádzať na treťom až pätnástom nadzemnom podlaží. S výstavbou komplexu by mal investor začať v poslednom štvrťroku 2009, ukončený by mal byť o dva roky.

Informácie zverejnilo hlavné mesto na internetovej stránke www.bratislava.sk.

(sita)

Páčil sa vám článok?