Garáže na Budovateľskej sú už opravené

3.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Garáže na Budovateľskej ulici v bratislavskom Ružinove sú už opravené. Práce, ktoré sa začali v septembri minulého roka, vyšli na viac ako 37-tisíc €.

Ide o garáže, ktoré sa poškodili pri výstavbe hlbokého oporného múra trojpodlažnej podzemnej garáže polyfunkčného komplexu City Business Center (CBC) na Karadžičovej ulici, potvrdil hovorca spoločnosti HB Reavis Roman Karabelli.

Nové strechy či zadné steny má 42 garáží, od majiteľov ktorých dostali súhlas na opravu. "Nedotknuté zostali iba tri garáže, pri ktorých sa nám nepodarilo vypátrať vlastníkov. Majitelia nereagovali ani na výzvu mestskej časti, ani na oznam s telefónnym číslom vylepený priamo na garážach," povedal Karabelli. Majiteľa týchto garáži nevypátrali ani na katastri.

"Ide v zásade o objekt neznámeho vlastníka na majetkovo neusporiadanom pozemku. Otázkou je, či to vôbec nejakého vlastníka má," konštatoval Karabelli. Podľa neho je však spoločnosť pripravená opraviť aj zvyšné garáže, ak sa ich majiteľ ohlási a preukáže vlastnícke práva.

Popri oprave viac ako 30-ročných garáží pokračovala a stále pokračuje aj výstavba druhej časti polyfunkčného komplexu City Business Center. Stavebné práce na CBC III - V sa začali vlani v júni. Súčasťou druhej etapy by mali byť dve sedempodlažné administratívne budovy štandardu A a jedna 12-podlažná rezidenčná veža.

Pod každou z budov by malo byť trojpodlažné podzemné parkovisko, niekoľko parkovacích miest by malo vzniknúť aj na povrchu. V súčasnosti sa vŕtajú ďalšie dve čerpacie a dve vsakovacie studne, ukončené by mali byť na budúci týždeň. Pokračovanie prác bude závisieť od funkčnosti celého čerpacieho systému. "K samotnej výstavbe vrchnej stavby sme ešte nepristúpili, čakáme na stavebné povolenie," dodal Karabelli.

Prvú etapu výstavby tvoria budovy CBC I a CBC II. Projekt CBC I predstavuje 27-poschodovú výškovú administratívnu budovu, ktorú otvorili na jar 2007. Objekt CBC II tvorí osempodlažná administratívna budova, ktorú otvorili koncom roka 2006. Investičné náklady prvej fázy výstavby (CBC I-II) predstavujú viac ako 73 mil. €.

(sita)

Páčil sa vám článok?