V Záhorskej Bystrici postavia nové byty

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Možnosti bývania v rodinných a bytových domoch pre vyše 3300 ľudí vzniknú už o niekoľko rokov v Záhorskej Bystrici v zóne Krče, kde má vzniknúť nový obytný súbor.

Obytný súbor vbude na území na južnej strane Záhorskej Bystrice, na východnej strane cesty 1. triedy I/2 Bratislava - Malacky. Areál objektu je ohraničený zo všetkých strán zástavbou rodinných domov, z južnej strany sa nachádza poľnohospodárska pôda. Mali by tu stáť jedno- a dvojpodlažné rodinné domy, ale aj bytové domy s podlažnosťou do štyroch podlaží. Rodinné aj bytové domy majú byť jednak samostatne stojace, jednak radové. Budú tu aj objekty slúžiace na účely občianskej vybavenosti a administratívy. Predpokladá sa, že v bytoch v 207 rodinných domoch a 835 bytoch v bytových domoch bude bývať 3336 obyvateľov. Pre obyvateľov sa vybuduje v rodinných a obytných domoch a na teréne 1735 parkovacích státí, pre služby, administratívu, školu a športový areál 315 státí. Spolu bude v objekte vybudovaných 2050 parkovacích státí pre osobné autá (z toho 620 na teréne a 1430 v garážach).

Projekt je v štádiu územného plánu zóny, ktorý nechal vypracovať Miestny úrad v Záhorskej Bystrici. Výstavba by sa mala začať už v septembri tohto roka, ukončená má byť v roku 2012.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie