Pokračuje boj o mrakodrap na Šancovej

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Krajský stavebný úrad v Bratislave zamietol odvolanie Ondreja Dostála a Petra Hodála proti rozhodnutiu staromestského stavebného úradu povoliť zvýšenie počtu podlaží novostavby na Šancovej ulici z ôsmich na 22.

Ako sme už informovali, mestská časť Bratislava - Staré Mesto ako príslušný stavebný úrad zvýšenie novostavby povolila vlani v novembri. O. Dostál a P. Hodál sa proti rozhodnutiu odvolali. „Rozhodnutie Krajského stavebného úradu v Bratislave sa nijako nevyrovnalo s našimi námietkami proti rozhodnutiu stavebného úradu. ktoré sme uviedli v odvolaní z decembra 2005,“ uvádza sa vo vyhlásení, ktoré nám poskytli O. Dostál a P. Hodál. Podľa nich rozhodnutie krajského stavebného úradu hrubo porušilo dve zo základných zásad správneho konania - zásadu náležitého zistenia skutkového stavu a zásadu zákonnosti a zároveň nerešpektovalo povinnosti, ktoré ukladá stavebný zákon stavebným úradom na vydávanie územných rozhodnutí.

Preto je podľa ich názoru v rozpore so zákonom a podávajú podnet na jeho preskúmanie na krajskú prokuratúru. Ako pripomenuli, v blízkosti novostavby sa nachádzajú národné kultúrne pamiatky (YMCA, Desať domov) a rozhodnutie stavebného úradu nezohľadnilo, že architektonické riešenie stavby nie je v súlade s okolitým životným prostredím.

Páčil sa vám článok?