Digital Park II v Petržalke je už skolaudovaný

2.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Druhá fáza projektu Digital Park na Einsteinovej ulici v Bratislave je skolaudovaná.Potvrdil to hovorca spoločnosti Penta Martin Danko. V súčasnosti upravujú okolie budovy, osádzajú trávniky, robia schody a príjazdové cesty.

"Robia sa jednoduché dokončovacie práce, čím sa snažíme vyjsť v ústrety klientom," konštatoval. Budova je podľa neho už pripravená, v priebehu najbližších dní sa do nej môžu začať sťahovať prví klienti.

Ako Danko tiež uviedol, budova je obsadená na 70 percent, ešte však rokujú s veľkými klientmi. Digital Park II pozostáva zo štyroch navzájom prepojených budov. Objekt vytvára nové administratívne centrum s doplnkovými funkciami obchodu a služieb, nachádzajú sa tam prevažne kancelárske priestory. Budova má osem nadzemných a dve podzemné podlažia, vonku aj vnútri vznikne spolu okolo tisíc parkovacích miest.

Projektom Digital Park vstúpila Penta v roku 2005 na trh nehnuteľností. Projekt vytvára nové administratívne centrum s obchodmi a službami. Celkové náklady dosiahnu podľa Danka 100 miliónov eur.

Výstavba budovy Digital Park I sa začala v apríli 2005, práce boli ukončené v septembri 2006. S výstavbou štyroch budov Digital Park II sa začalo v októbri 2007. Penta chce pokračovať aj treťou etapou, ktorá je podľa Danka v štádiu príprav. Malo by ísť prevažne o kancelárske priestory.

(sita)

Páčil sa vám článok?