Stará IKEA zmizne, postavia tu výškový hotel

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Územie pri križovatke Tomášikovej a Rožňavskej ulice sa čoskoro výrazne zmení - má tu vyrásť výšková budova hotela, administratívny objekt a príslušná dopravná infraštruktúra.

Hotel má mať 23 nadzemných a tri podzemné podlažia. Bude poskytovať prechodné ubytovanie na 19 nadzemných podlažiach v 313 hotelových izbách a 294 apartmánoch. Celková úžitková plocha podlaží určených na prechodné ubytovanie bude 30-tisíc štvorcových metrov, priestory pre obchod a služby budú mať rozlohu 8500 štvorcových metrov. V troch suterénnych podlažiach objektu sú navrhnuté garáže s kapacitou 675 státí. Úžitková plocha suterénu predstavuje 16-tisíc štvorcových metrov. Ďalších 50 parkovacích miest by malo byť pri hoteli.

Administratívna budova má mať 11 nadzemných a tri podzemné podlažia. Bližšiu predstavu o jej veľkosti vytvára skutočnosť, že podľa projektu by v nej malo pracovať asi 2000 zamestnancov a celková úžitková plocha nadzemných podlaží bude predstavovať 40-tisíc štvorcových metrov. V troch suterénnych podlažiach administratívnej budovy sú navrhnuté parkovacie garáže s kapacitou 500 státí, ďalších 75 státí má byť vonku pri budove. Začatie výstavby sa predpokladá v štvrtom kvartáli tohto roka, jej ukončenie v štvrtom kvartáli roku 2008. Navrhovaná výstavba, ktorej okrem iného ustúpi objekt bývalého nákupného centra IKEA, je v súlade so schválenou urbanistickou štúdiou zóny Tomášikova - Rožňavská.

Úsek Tomášikovej ulice od Vajnorskej po Rožňavskú sa oproti minulosti vďaka novej výstavbe v blízkej budúcnosti značne zmení. Už teraz sa naproti jazeru Kuchajda stavia rozsiahly obytný komplex Koloseo, v tejto lokalite má pribudnúť aj nová centrála Slovenskej sporiteľne a na pozemku pri Vajnorskej ulici pripravuje spoločnosť TriGránit, ktorá postavila Polus City Center a priľahlé veže Millenium Tower I a Millenium Tower II, výstavbu administratívneho komplexu Lakeside Office Park.

Páčil sa vám článok?