V Mlynskej doline postavia polyfunkčný súbor s bytovkami a obchodným centrom

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

V Mlynskej doline sa na jeseň tohto roka začne výstavba polyfunkčného súboru so 180 bytmi a obchodným centrom, v ktorom okrem supermarketu budú aj prevádzky rôznych služieb.

Územie, kde sa má stavať, je situované v blízkosti konečnej zastávky linky mestskej hromadnej dopravy číslo 39 na severozápadnej strane bývalého areálu Slovenskej televízie. Z juhovýchodnej strany je pozemok ohraničený existujúcimi objektmi televíznych štúdií, jeho juhozápadnú hranicu tvorí ulica Staré grunty. Severozápadnú hranicu tvorí ulica v dotyku s komplexom vysokoškolských internátov, severovýchodnú hranicu obslužná vnútroareálová komunikácia STV.

Na nižšej časti svahovitého pozemku v priamom dotyku s ulicou Staré grunty bude stáť obchodné centrum, ktoré má mať tri nadzemné podlažia. Okrem komerčných plôch je v ňom navrhnuté vnútorné átrium - obchodná galéria zasahujúca pod objekty vyššie umiestnených bytových domov. V obchodnom centre bude nielen supermarket a ďalšie predajne, ale aj rýchle občerstvenie, fitnes centrum, bowling, solárium, kaderníctvo a iné služby. Je predpoklad, že okrem obyvateľov okolitých ulíc budú služby obchodného centra využívať študenti z priľahlých internátov.

Objekty obchodného centra a bytových domov navzájom vytvoria preslnený vnútorný dvor, ktorý bude slúžiť aj ako intímny priestor bývajúcich s oddychovými a rekreačnými plochami. Dva bytové domy so 7 až 10 podlažiami situované na vyššie položenej časti pozemku s pôdorysom v tvare dvoch L otočených oproti sebe sú navrhnuté tak, aby sa v bytoch dosiahlo maximálne využitie denného slnečného svitu. Horné podlažia kaskádovito uskakujú, členitosť fasád sa dosiahne osadením zimných záhrad, terás, balkónov a lodžií, ktorými bude vybavený každý z bytov. Bytov bude dovedna 180, budú v niekoľkých veľkostných kategóriách od jednoizbových cez dvojizbové až po menšie i väčšie trojizbové byty, samostatnými kategóriami sú štvorizbové a mezonetové byty v horných uskočených podlažiach.

K bytom budú patriť spoločné priestory vnútorných suterénnych garáží prístupných „suchou nohou“, pivničné priestory a vybavenosť domu. Podzemné parkovacie garáže budú rozčlenené na dve časti - pre bytové domy 332 parkovacích miest, pre potreby obchodného centra bude k dispozícii ďalších 250 parkovacích miest. Ukončenie výstavby celého polyfunkčného súboru, ktorého investorom je spoločnosť Sekyra Group SK, sa predpokladá na jar roku 2008.

Páčil sa vám článok?