Vajnorské letisko sa zmení na novú štvrť

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Jeden z najväčších realitných projektov, aké sa kedy na Slovensku realizovali, pripravuje na území bývalého športového letiska vo Vajnoroch spoločnosť Circle Slovakia, ktorá tu vybuduje celú novú mestskú štvrť.

Do výstavby novej štvrte, ktorá na ploche 88 hektárov ponúkne atraktívne mestské bývanie vidieckeho charakteru, spoločnosť investuje niekoľko sto miliónov eur. Výstavba by sa mala začať už v priebehu budúceho roku. Keďže ide o seriózny a dlhodobý projekt, prioritou investora je dodržať všetky procesné a legislatívne náležitosti spojené s uskutočnením projektu a vyhnúť sa tak chybám, ktorých sa v minulosti dopustili iní investori a developeri.

Spoločnosť Circle Slovakia, ktorá projekt zastrešuje, je medzinárodným konzorciom zloženým z troch hlavných členov. Jedným z nich je skúsený medzinárodný Elran Real Estate, ktorý je členom investičnej skupiny Elran Investments z Izraela. Finančným partnerom je rakúska nadnárodná banka Volksbank v zastúpení svojou dcérskou spoločnosťou Immoconsult Leasinggesselschaft. Volksbank a Immoconsult pôsobia na trhu v strednej Európe a na Slovensku vyše 10 rokov. Na Slovensku doteraz investovala vyše 150 miliónov eur. Lokálnym partnerom projektu je finančná skupina Eastfield, ktorá združuje ruský a slovenský kapitál.

Izraelský developer Elran Real Estate úspešne realizoval niekoľko projektov nielen v Európe, ale aj na Blízkom východe a v zámorí. Ako príklad možno uviesť výstavbu hotela Hilton vo Varšave vrátane prístavby Platinum Towers, projekt výstavby 145 apartmánových domov v južnom Španielsku v Marbelle na Costa del Sol, rezidenčné projekty Gieldowa a Krasinskiego vo Varšave či zábavný park Kings´ City Eliat v Izraeli.

Investičná skupina Eastfield, ktorá na Slovensku pôsobí od roku 2003, sa okrem realitného projektu vo Vajnoroch venuje aj iným investičným aktivitám, ktoré sú zatiaľ v počiatočnom štádiu. Je vlastníkom niekoľko sto hektárov pozemkov v okolí Modry a v Tokajskej oblasti, vlastní napríklad Erdödyho palác na Ventúrskej ulici v historickom centre Bratislavy, kde v dohľadnom čase otvorí niekoľko originálnych prevádzok zameraných na poskytovanie služieb a kultúrno-spoločenské aktivity vrátane galérie s najväčšou súkromnou zbierkou slovenskej moderny.

Páčil sa vám článok?