Na Dlhých dieloch pribudne obchodné centrum

9.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Dlhoročný problém Dlhodielčanov s potravinami bude zrejme onedlho zažehnaný. Súkromná spoločnosť pripravuje výstavbu pod názvom Polyfunkčný objekt Jednota - Dlhé diely. Dominovať má predajňa potravín.

Objekt s rozlohou 3597 štvorcových metrov má okrem predajne potravín priniesť aj rôzne menšie obchodné prevádzky a služby, napríklad kaviarne, bankové pobočky, kaderníctvo... Súčasťou komplexu medzi Kresánkovou a Cikkerovou ulicou bude aj oddychová zóna.

Predajňa potravín má mať úžitkovú plochu 2900 štvorcových metrov, v podzemnej garáži bude 71 miest na parkovanie. Prístup do objektu je naplánovaný z Ulice Hany Meličkovej, cez Kresánkovu ulicu. Súčasťou plánovaného objektu sa stane zaujímavý strešný zelený park s priestorom pre detské ihrisko. Jeho celková plocha bude 215 štvorcových metrov.

Objekt má skultúrniť územie, vytvoriť ďalšie zelené plochy a oddychové zóny. Celkové predpokladané náklady sú naplánované na 3 milióny eur. V prevádzke by si malo nájsť prácu približne 70 ľudí. Spoločnosť D Invest Holding chce začať s výstavbou v treťom kvartáli tohto roka, dokončenie plánuje na prvý štvrťrok 2011.

(rob)
VIZUALIZÁCIA - D Invest Holding

Páčil sa vám článok?