Digital Park III v Petržalke bude vyšší ako predošlé

19.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Po projektoch Digital Park I a II vzniká v Petržalke, opäť blízko Einsteinovej ulice, v poradí tretia stavba – Digital Park III. Na rozdiel od predchádzajúcich komplexov má ísť o výškovú budovu.

Developer sa rozhodol pre výškovú budovu, hoci doteraz sa držal filozofie štýlových budov, ktoré nebudú nikoho výškovo „dráždiť“. Navyše, niektoré projekty v meste idú dnes už cestou znižovania podlaží a ústupu od tzv. mrakodrapových stavieb.

V prípade Digital Parku III má ísť o administratívnu budovu slúžiacu ako zariadenie vyššej občianskej vybavenosti. V objekte budú administratívne priestory, obchodné plochy, hromadné garáže a technická vybavenosť.

Trojka je tvorená hlavným výškovým objektom s administratívnou funkciou a základňou, v ktorej je umiestnené viacpodlažné parkovisko a technológie. Stavba je spracovaná v dvoch variantoch, ten prvý ráta s tridsiatimi nadzemnými podlažiami a druhý má o tri podlažia menej.

V rámci správy o hodnotení vplyvov na životné prostredie má developer podrobnejšie rozpracovať niektoré okruhy činností. Investor má bližšie popísať aj systém platenia za parkovanie – či tam bude aj dosť bezplatných parkovacích miest. Do akustickej štúdie a rozptylovej štúdie má napríklad zahrnúť aj budovu a pozemok súkromného Gymnázia Mercury, s prihliadnutím na platné normy pre akustiku a kvalitu ovzdušia stanovené pre výučbu a zdravý vývin detí.

(rob)
VIZUALIZÁCIA – Penta

Páčil sa vám článok?