Oprava garáží na Budovateľskej bude pokračovať

6.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Garáže na Budovateľskej ulici v bratislavskom Ružinove čaká po oteplení posledná fáza opráv. Ide o garáže, ktoré sa poškodili pri výstavbe pažiacej steny, čiže hlbokého oporného múra trojpodlažnej podzemnej garáže polyfunkčného komplexu City Business Center (CBC) na Karadžičovej ulici.

"Mrazy a sneženie znemožnili dokončiť pred koncom roka 2008 kompletné zateplenie na zadných stenách garáži. Hneď ako sa oteplí, vykonáme túto poslednú úpravu a zakončíme ju náterom," uviedol pre agentúru SITA hovorca spoločnosti HB Reavis Roman Karabelli. Takmer všetky zo 48 garáží už majú opravené strechy, výnimkou je sedem garáží s neznámymi vlastníkmi. "Štyri sú také, pri ktorých je neznámy vlastník, nie je k nim založený ani list vlastníctva. Pri ďalších troch sa s vlastníkom nevieme skontaktovať, neodpovedá na písomné ani iné výzvy," vysvetlil Karabelli. S rekonštrukciou garáži za približne 40-tisíc eur (1,21 mil. korún) sa začalo v septembri minulého roka.

Popri oprave viac ako 30-ročných garáží pokračuje aj výstavba druhej časti polyfunkčného komplexu City Business Center. Stavebné práce na CBC III - V sa začali vlani v júni. Súčasťou druhej etapy sú dve sedempodlažné administratívne budovy štandardu A a jedna 12-podlažná rezidenčná veža. Pod každou z budov bude trojpodlažné podzemné parkovisko, niekoľko parkovacích miest by malo vzniknúť aj na povrchu. Výstavba CBC III - V by mala stáť približne 40 miliónov eur (1,205 mld. korún).

Prvú etapu výstavby tvoria budovy CBC I a CBC II. Projekt CBC I predstavuje 27-poschodovú výškovú administratívnu budovu, ktorú otvorili na jar 2007. Objekt CBC II tvorí 8-podlažná administratívna budova, ktorú otvorili koncom roka 2006. Investičné náklady prvej fázy výstavby (CBC I-II) predstavujú viac ako 2,2 miliardy korún (73 mil. €).

(sita)

Páčil sa vám článok?