Stavebné práce na čiernej stavbe pokračujú ďalej

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Práce na najvyšších podlažiach domu na Hviezdoslavovom námestí číslo 25, ktorý prechádza rekonštrukciou a nadstavbou, sa nezastavili napriek tomu, že staromestský stavebný úrad tieto podlažia označil za čiernu stavbu.

Dom na Hviezdoslavovom námestí číslo 25 mal pôvodne tri nadzemné podlažia. Ako sme už informovali, spoločnosť Urbia International, ktorá ho rekonštruuje, ho podľa platného rozhodnutia o umiestnení stavby a povolení mohla nadstavať o dve nadzemné podlažia a podkrovie. Jeho strecha mala byť šikmá a výškovo situovaná na rovnakej úrovni ako strecha vedľajšieho Kernovho domu. Namiesto podkrovia však investor stavia ďalšie dve nadzemné podlažia, takže by ich malo byť dovedna sedem.

Na skutočnosť, že stavba je v rozpore s platným stavebným povolením, upozornil aj zástupca starostu Andrej Petrek. V januári pre Bratislavské noviny uviedol, že mestská časť vyzve stavebníka na zastavenie stavebných prác. Vtedy si zároveň poťažkal nad vymožiteľnosťou práva a možnosťami dosiahnuť zastavenie stavby - stavebník jednoducho nemusí výzvu na zastavenie stavby poslúchnuť.

Ako sme sa presvedčili na vlastné oči, práce pokračujú - minulý týždeň bol dokonca pri dome pristavený autožeriav, pomocou ktorého vykladali na najvyššie podlažia stavebný materiál. Do uzávierky tohto vydania novín sa nám nepodarilo získať vyjadrenie Miestneho úradu Staré Mesto k vzniknutej situácii. Aj keď to znie neuveriteľne, vyzerá to tak, že spoločnosť Urbia International si zrejme z možných sankcií, ktoré jej hrozia v priestupkovom konaní, nerobí ťažkú hlavu a jednoducho stavia ďalej.

Páčil sa vám článok?