Budovu TASR na Pribinovej ulici možno v budúcnosti zbúrajú, chce tu stavať J&T

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť J&T, ktorá rekonštruuje výškovú budovu bývalého Presscentra na Pribinovej ulici a chystá v jej okolí rozsiahlu výstavbu ďalších objektov, má záujem o kúpu susednej budovy TASR.

Budova sídla Tlačovej agentúry SR je postavená najmä z energetického hľadiska veľmi nešťastne, v jej strede je rozsiahly priestor a kancelárie sú po obvode jej pôdorysu. „Vzhľadom na nevhodné architektonické riešenie je nemožné prevádzkovať túto budovu ekonomicky efektívne,“ povedal nám hovorca J&T Maroš Sýkora, podľa ktorého prevádzka budovy stojí TASR viac peňazí, než keby agentúra sídlila v prenajatých kancelárskych priestoroch najvyššej kvality. Optimálnym riešením by podľa neho bolo, keby sa budova predala a TASR by sa presťahovala inde - napríklad do priestorov práve rekonštruovaného bývalého Presscentra, ktoré po obnove ponesie názov Tower 115 a budú v ňom kvalitné kancelárske priestory.

Spoločnosť J&T má záujem o kúpu budovy TASR, nie však preto, aby ju obnovila ako vedľajšie bývalé Presscentrum. Podľa M. Sýkoru má tento objekt nanajvýš hodnotu pozemku, na ktorom stojí a spoločnosť J&T by v prípade, že štát rozhodne o jej predaji, na jej mieste vybudovala novú administratívnu budovu. „Vzhľadom na zámery, ktoré máme v tomto území, by bola škoda, keby sa zakonzervoval súčasný stav,“ uviedol.

Ako sme už informovali, okolie výškovej budovy Pressburg Centra na Pribinovej ulici by sa do konca roku 2010 malo výrazne zmeniť - pribudnúť tu má komplex budov s názvom J&T Center, ktorého súčasťou bude dvojica vyše 100 metrov vysokých vežiakov. Charakteristickým prvkom nového areálu má byť námestie, obklopené reštauráciami a obchodmi. Dve štíhle obytné veže sa majú stať novým orientačným bodom v meste, má v nich byť dovedna 462 bytov. K dispozícii má byť aj dostatočný počet parkovacích miest. Navrhovaný komplex J&T Center má svojím riešením korešpondovať so zámermi írskej developerskej spoločnosti Ballymore, ktorá v priľahlej zóne Pribinova pripravuje rozsiahlu výstavbu nového centra mesta.

Páčil sa vám článok?