Ružinov ukončil konanie za zbúranie lisovne

12.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na stavebnom úrade v bratislavskom Ružinove sa skončilo správne konanie vo veci protizákonného zbúrania budovy bývalej lisovne bakelitu v areáli Gumon. Tú spolu s ďalšími budovami v areáli neďaleko Mosta Apollo zbúrali koncom augusta minulého roka. Na ich mieste by mal vyrásť polyfunkčný komplex Klingerka.

Stavebný úrad vtedy vydal platné búracie povolenie pre päť budov, lisovňa však medzi nimi nebola. V jej prípade ale stavebník argumentoval statickým posudkom o jej zlom stave. "Ružinov rozhodol o sankcii. Výšku pokuty nebudeme zverejňovať, pokiaľ nebude právoplatne potvrdená," povedal pre agentúru SITA hovorca ružinovského starostu Maroš Smolec. Podľa informácií agentúry SITA by malo ísť o pokutu 30-tisíc eur.

Agentúra SITA v tejto súvislosti oslovila aj konateľa investorskej spoločnosti Koruna Invest, a.s., Gustáva Laca. Tá je jednou zo spoločností, ktorá plánuje v areáli Gumon postaviť spomínaný polyfunkčný komplex Klingerka. Investorom výstavby je okrem tejto spoločnosti ešte hotel Tatra a Internationale. Pokutu dal stavebný úrad práve stavebníkovi, nie spoločnosti, ktorá objekty búrala.

"Spoločnosť KORUNA Invest, a.s. nebúrala lisovňu, t.j. nemám žiadne vami požadované informácie," reagoval Laca na otázku, či už dostali rozhodnutie a či pokutu zaplatia alebo sa odvolajú a celú vec bude riešiť Krajský stavebný úrad v Bratislave.

 Budovy v areáli Gumon začali búrať pred predĺženým víkendom koncom augusta 2008. Zbúrané budovy v areáli Gumon by mal nahradiť polyfunkčný komplex Klingerka. Komplex by mali tvoriť štyri bloky, výškovo je celá výstavba členená od trojpodlažného prevýšeného parteru až po 45-podlažnú budovu. Podľa stavebného zámeru sa tam počíta aj s vybudovaním 28-podlažného hotela.

Ružinovský stavebný úrad na jeseň začal vo veci správne konanie. Pôvodne sa malo rozhodnúť do konca roka 2008, termín sa však zmenil. Podľa Smolca si totiž musel právnik miestneho úradu "dôkladne" preveriť skutkový stav a preštudovať všetky dokumenty a svedectvá dotknutých osôb.

(sita)

Páčil sa vám článok?