Výsledný variant štúdie pre Štrkovec prepracujú

12.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Výsledný variant urbanistickej štúdie pre Štrkovecké jazero v bratislavskom Ružinove prepracujú. Po takmer dvojhodinovej diskusii o tom v utorok rozhodli miestni poslanci na dnešnom zasadaní zastupiteľstva.

Viacerí poslanci vyčítali predloženému materiálu nejednoznačnosť, nezrozumiteľnosť a neúplnosť. Chýbal im v ňom napríklad zoznam navrhovaných zmien a doplnkov či mapa. Na návrh poslanca Valentína Mikuša poslanci nesúhlasili s predloženým materiálom a uložili prednostke ružinovského miestneho úradu Ingrid Ožvoldovej zabezpečiť dopracovanie čistopisu podľa požiadaviek miestneho zastupiteľstva.

Niektorí poslanci navrhli stiahnutie materiálu a jeho dopracovanie. Poslanec Hrapko chcel, aby si tento názor osvojil aj starosta Ružinova Slavomír Drozd ako predkladateľ materiálu, podľa toho však výsledný variant urbanistickej štúdie už je dopracovaný. Ako povedal, o materiáli sa už veľakrát diskutovalo. Starosta zároveň konštatoval, že niektoré zmeny a doplnky sú na magistráte podané a už sa nimi zaoberajú.

"Nechcem, aby sme zablokovali materiál, ktorý mal byť už na meste, ale chcem, aby bol kvalitne pripravený a ucelený," uviedol Patrik Guldan. Na rokovaní vystúpila aj občianska aktivistka Ľubica Trubíniová, ktorá len v stručnosti opäť poukázala na to, že nechcú ďalšie zahusťovanie a chcú zvýšiť podiel zelene na území Ružinova.

Urbanistická štúdia by mala slúžiť ako územno-plánovací podklad pre spracovanie územných plánov zón či zmeny v územnom pláne mesta, mala by zabrániť ďalšiemu zahusťovaniu v tejto mestskej časti. Podľa architekta Andreja Pappa je v materiáli 14 návrhov na zmeny a doplnky územného plánu mesta, rieši napríklad parkovisko pri Bielej labuti a pri sídle Bratislavského samosprávneho kraja na Sabinovskej ulici.

Navrhuje aj zachovanie troch parkov - na Sabinovskej a Haburskej, na Drieňovej a pri Stropkovskej ulici. Zmeny sa mali dotknúť aj areálu ihrísk na Nevädzovej ulici a dvoch jazier v lokalite Štrkovca, tie navrhli zaradiť do biocentier, aby sa v ich okolí nič nestavalo.

(sita)

Páčil sa vám článok?