Nemocnica bráni kolaudácii zimného štadióna

6.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Bratislava vo štvrtok zablokovala kolaudáciu na predbežné užívanie novej tréningovej haly Zimného štadióna (ZŠ) Vladimíra Dzurillu v bratislavskom Ružinove, agentúru SITA o tom informoval hovorca mestskej časti Maroš Smolec.

Ako ďalej uviedol, dôvodom sú problémy s nevysporiadanými pozemkami pod halou. "Požiadali sme listom mestskú časť Ružinov, aby pri rozhodovaní prihliadali na fakt, že stále nie je vysporiadané vlastníctvo pozemkov pod objektom. Fakultná nemocnica s poliklinikou Bratislava sa musí striktne riadiť platnými právnymi predpismi, v tomto prípade zákonom o správe majetku štátu," vysvetlila pre agentúru SITA hovorkyňa FNsP Rút Geržová.

Magistrátu ponúkli podľa nej dve riešenia - predaj pozemkov alebo výmenu za pozemky, na ktorých stojí Nemocnica sv. Cyrila a Metoda v Petržalke. "Ani s jedným návrhom sme neuspeli. Zákon nám nedovoľuje odstúpiť pozemky bezodplatne," dodala.

Starosta Ružinova Slavomír Drozd považuje postoj fakultnej nemocnice za prekvapujúci a spiatočnícky. Ak by totiž halu skolaudovali, mohla podľa neho slúžiť korčuliarskej verejnosti, čím by podporili športoviská. O tréningovú halu prejavil záujem bratislavský magistrát. Ten preberá starú halu štadióna V. Dzurillu do svojej správy, kde bude dočasne pôsobiť HC Slovan Bratislava.

"Našimi podmienkami sú úhrada vložených prostriedkov v plnom rozsahu a prevedenie susedných pozemkov do správy mestskej časti. Na nich chceme zo získaných peňazí postaviť multifunkčný športový areál s plavárňou a 50-metrovým bazénom," spresnil starosta. Išlo by približne o 4,98 milióna €, ktoré vynaložila mestská časť na výstavbu novej haly. Spolu so Štrkoveckým jazerom a zimným štadiónom by tu mala vzniknúť športovo-relaxačná zóna nadmestského charakteru.

Tréningovú halu začali stavať v apríli 2006 na základe stavebného povolenia viazaného na zmluvu o budúcej zmluve medzi magistrátom a mestskou časťou. Pozemky, na ktorých je umiestnená stavba, sú však vo vlastníctve FNsP. Aby mohla byť hala skolaudovaná, musia sa najskôr vyriešiť vzťahy k pozemkom.

Tréningová ľadová plocha má hľadisko pre sto divákov, šatne, vstupnú halu s bufetom a servis pre hokejový výstroj. Súčasťou tréningovej haly s rozmermi približne 65 krát 36 metrov je aj curlingová hala. Smolec dodal, že ak by dnes halu skolaudovali, 12. februára by sa zaľadnila, do 24. februára by sa uskutočňovali potrebné skúšky a od začiatku marca by mohla byť otvorená pre korčuliarsku verejnosť.

(sita)

Páčil sa vám článok?