Digital Park II skolaudujú v druhom štvrťroku

25.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Dokončenie a kolaudáciu druhej fázy projektu Digital Park na Einsteinovej ulici v Bratislave predpokladá investor v druhom štvrťroku 2009. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca spoločnosti Penta Martin Danko.

"Dokončená je hrubá stavba, dokončuje sa fasáda, v jednotlivých častiach začíname zabezpečovať stavebné práce súvisiace s interiérom," spresnil. Digital Park II vytvorí podľa Danka nové administratívne centrum s doplnkovými funkciami obchodu a služieb, nachádzať sa tam budú prevažne kancelárske priestory. Budova bude mať osem nadzemných a dve podzemné podlažia, vonku aj vnútri vznikne spolu okolo jeden tisíc parkovacích miest.

Projektom Digital Park vstúpila Penta v roku 2005 na trh real estate. Projekt má vytvoriť nové administratívne centrum s obchodmi a službami. Celkové náklady dosiahnu podľa Danka 100 miliónov eur. Výstavba budovy Digital Park I sa začala v apríli 2005, práce boli ukončené v septembri 2006. S výstavbou štyroch budov Digital Park II sa začalo v októbri 2007, v súčasnosti je obsadená už na viac ako 70-percent. Penta chce pokračovať aj treťou etapou, ktorá je podľa Danka v štádiu príprav. Malo by ísť prevažne o kancelárske priestory.

(sita)

Páčil sa vám článok?