Na Bazovej ulici bude polyfunkčný dom

16.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na Bazovej ulici, na mieste bývalého mestského pozemku, má v budúcností vyrásť nová polyfunkčná budova. V súčasnosti je v tomto priestore medzi Bazovou ulicou a Kulíškovou ulicou zberný dvor a záchytné parkovisko mestskej odťahovej služby.

Bytový dom má mať osem nadzemných podlaží, pričom parter sa bude využívať na obchodné priestory a služby. Na ďalších poschodiach budú byty, ôsme podlažie je ustúpené a menšie oproti klasických podlažiam. V dome budú byty od dvojizbových až po štvorizbové.

Administratívna budova má mať štyri podlažia, komunikačné jadro, ktoré pokračuje k parkovaniu na prvé podzemné podlažie. Parter sčasti zaberá vyústenie obslužnej komunikácie, ďalej vstup na vrchné podlažia, obchodný priestor a vstup do vedľajšej budovy.

Z pohľadu chodca podjazd umožňuje optický kontakt s bytovým domom a tvorí určitú vstupnú bránu na pozemok a k ostatným prevádzkam, ktoré budú v bytovom dome. Na ďalších podlažiach budú administratívne priestory, väčšina z nich je situovaných do Bazovej ulice.

Štvrté podlažie administratívnej budovy je ustúpené tak, aby netienilo priľahlým domom. Exteriéry majú byť po dokončení stavby zrekultivované, investor vysadí novú zeleň vrátane trávnika.

Vstup na pozemok bude z južnej strany cez Kulíškovu ulicu a zo severnej strany cez Bazovú. Za novou obslužnou komunikáciou, ktorá umožní vstup do domu, bude oddychová časť so zeleňou, ktorá má slúžiť ako hlukový a optický filter od Karadžičovej ulice.

Obslužná komunikácia bude ústiť do Bazovej ulice podjazdom pod administratívnou budovou. Vjazd do podzemných garáží bude z Kulíškovej ulice. V rámci zámeru má vzniknúť vonkajšie parkovisko pre 52 osobných áut a podzemná garáž s kapacitou 227 miest.

Investorom je spoločnosť Gefamin, s.r.o., ktorú zastupuje Tebodin Slovakia, s.r.o. So začiatkom výstavby sa ráta v polovici roka 2009, s termínom dokončenia v máji 2011.

(brn)
VIZUALIZÁCIE - Tebodin

Páčil sa vám článok?