O Gumone sa má rozhodnúť do konca mesiaca

15.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

O zbúranej budove bývalej lisovne bakelitu v areáli Gumon v bratislavskom Ružinove by sa malo rozhodnúť do konca mesiaca. Pre agentúru SITA to potvrdil hovorca ružinovského starostu Maroš Smolec.

Budovy v areáli začali búrať ešte koncom augusta minulého roka. Stavebný úrad však vydal búracie povolenie na päť z nich, budova lisovne medzi nimi nebola. Stavebník argumentoval statickým posudkom o jej zlom stave. Na miestom úrade sa preto 8. októbra začalo správne konanie vo veci protizákonného zbúrania tejto budovy.

"Rozhodnutie ešte stále nepadlo. Právnik miestneho úradu dôkladne preveruje skutkový stav. Musel preštudovať všetky dokumenty a svedectvá dotknutých osôb," vysvetlil hovorca, prečo sa v tomto prípade nerozhodlo do konca roka 2008, ako sa pôvodne počítalo. Hovorca sa zatiaľ bližšie k sankciám vyjadriť nechcel. Podľa neoficiálnych informácií by sa ale zbúranie budovy bývalej lisovne nemalo zaobísť bez udelenia pokuty.

Budovy v areáli Gumon začali búrať pred predĺženým víkendom koncom augusta 2008. Stavebný úrad v Ružinove vydal investorovi búracie povolenie len na päť objektov v areáli, nie aj pre lisovňu ako najstaršiu budovu areálu pri Košickej ulici, najbližšie k Mostu Apollo. Budova okrem toho stále požívala status chránenej budovy.

Zbúrané budovy v areáli Gumon by mal nahradiť polyfunkčný komplex Klingerka. Komplex by mali tvoriť štyri bloky, výškovo je celá výstavba členená od trojpodlažného prevýšeného parteru až po 45-podlažnú budovu. Podľa stavebného zámeru sa tam počíta aj s vybudovaním 28-podlažného hotela.

(sita)

Páčil sa vám článok?