Dúbravčania protestujú proti ďalšej zástavbe

18.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Petíciu proti výstavbe na sídlisku v Dúbravke organizujú miestni obyvatelia. Žiadajú starostu Dúbravky, primátora, ale aj komunálnych poslancov, aby zabránili likvidácii zelene a detského ihriska a predaju pozemku mesta.

V petícii žiadajú, aby pozemok medzi ulicami Tranovského a Cabanova zostal nedotknutý a aby zabránili možnej výstavbe v tejto lokalite. Ďalej v petícii žiadajú, aby bol aktualizovaný územný plán hlavného mesta a pozemok na parcele č. 1130/8 bol v ňom zmenený z dnešného využitia „ostatné plochy“, na funkčné využitie určené na šport, rekreáciu či sídliskovú zeleň. Petičný výbor uvádza, že plocha je vedená v územnom pláne sa ako stabilizované územie a v stabilizovaných územiach podľa tohto plánu má zeleň zachovávať, dopĺňať a nie likvidovať. Uvádzajú ďalej, že územný plán neráta s výstavbou na Tranovského ulici.

Revitalizácia pieskoviska na Cabanovej ulici je podľa stanoviska dúbravského miestneho úradu naplánovaná v tretej etape, t. j. do konca roka 2010. Podľa petičného výboru ide o jedno z mála miest v husto obývanej lokalite, umožňujúce svojou rozlohou a polohou aktívny oddych občanov, najmä detí.

„Dajme našim voleným zástupcom, primátorovi, starostovi Dúbravky, mestským a miestnym poslancom najavo svoj názor na necitlivé a arogantné zahusťovanie Bratislavy. Náš nesúhlas s odpredajom posledných zelených štrbiniek v betónovej džungli do nenásytných developerských papŕč. V našom prípade možno ešte nie je neskoro, pretože dotknutý pozemok stále vlastní magistrát, aj keď už eviduje developerovu žiadosť o jeho odpredaj,“ uviedla pre Bratislavské noviny jedna z iniciátoriek petície Silvia Rýchla.

(rob)
Páčil sa vám článok?