Koncom roka 2009 vyrastie päť víl Villa Rustica

12.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

V blízkosti centra voľného času a pripravovaného polyfunkčného centra Lamačská brána vyrastajú v novej obytnej štvrti Dúbravky mestské vily - Villa Rustica. Ide o súbor piatich mestských víl obkolesených lesoparkom Devínskej Kobyly.

Lokalita sa nachádza v priamom susedstve s prírodnou rezerváciou Devínska Kobyla, ktorá je vyhľadávaným miestom pre víkendové rodinné prechádzky. Borovicovým lesom sa dá dostať k základom rímskej vily, po ktorej je obytný súbor pomenovaný.

Komplex ponúka jedno-, dvoj-, troj- i štvorizbové byty, ale aj luxusné strešné 5- a 6-izbové penthousy s terasou a s výhľadom na Malé Karpaty.

Parkovanie bude zabezpečené v podzemnej garáži prípadne pred domom. Garáž je spojená s obytnými podlažiami okrem schodiska aj výťahom. V nízkej zeleni sú vytvorené priestory na prechádzky mamičiek s kočíkmi, ale aj posedenia pri pieskoviskách.

Výhodou lokality je dopravná dostupnosť. Historické centrum Bratislavy je vzdialené električkou 25 minút, zástavka MHD sa nachádza 500 metrov od domov. Základná škola, pošta a obchodné centrum Saratov sú vzdialené 700 metrov. Budúce obchodno-zábavné centrum The Port bude vzdialené jeden a pol kilometra. Rýchly je aj prístup na diaľnicu D2 Bratislava - Brno.

Zámerom investora bolo vytvoriť súhru existujúceho prírodného prostredia s príjemným a voľným bývaním. Moderná architektonická koncepcia je podporená kvalitnými prírodnými materiálmi. S odovzdaním prvých bytov v komplexe Villa Rustica sa ráta v decembri 2009.

(brn)
VIZUALIZÁCIA - Vavrica Architekti

Páčil sa vám článok?