Možno pripomienkovať návrh zóny Petržalka City

29.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Petržalčania majú možnosť počas novembra pripomienkovať návrh zadania Územného plánu zóny Petržalka City. Informoval o tom petržalský hovorca Ľubomír Andrassy.

Do materiálu možno nahliadnuť na oddelení územného rozvoja a dopravy miestneho úradu, alebo na oficiálnej internetovej stránke www.petrzalka.sk. Verejnosť môže svoje pripomienky a stanoviská doručiť najneskôr do 10. decembra.

Plán zóny pokrýva lokalitu, ktorá je vymedzená Rusovskou cestou a ulicami Belinského, Ševčenkova, Romanova a Osuského. Ide o územie, ktorého celková rozloha je 61 hektárov. Návrh zadania je spracovaný na základe podkladov, ktoré definuje nielen územný plán hlavného mesta SR, ale tiež zohľadňuje odborné prieskumy a rozbory dotknutej lokality.

V dotknutom území má v budúcnosti vyrásť plnohodnotné centrum Petržalky s novými mestotvornými prvkami, bytovými, nákupnými, oddychovými zónami i priestorom pre rôzne kultúrne podujatia. Ide o územie, ktorým prechádza biokoridor Chorvátske rameno a bude ním prechádzať aj nosný dopravný systém. Plán zóny bude po jeho odsúhlasení v miestnom zastupiteľstve slúžiť petržalskému stavebnému úradu na záväzné usmerňovanie investičných aktivít a stavebných prác v dotknutej lokalite.

(sita)

Páčil sa vám článok?