Príprava haly v Petržalke sa opäť posunie

29.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Príprava výstavby multifunkčnej haly v bratislavskej Petržalke sa opäť posunie. Začiatkom budúceho týždňa by mali tri strany, ktoré sa budú podieľať na výstavbe haly, podpísať dohodu.

Poslancov Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) o tom dnes informoval predseda BSK Vladimír Bajan. Konkrétny spôsob financovania výstavby haly však opäť neprezradil.

Predseda o ňom bude informovať až po tom, ako partner z bankového sektora podpíše dohodu. Bližšie informácie a ďalší postup výstavby haly by mal byť na programe novembrového zastupiteľstva kraja. Bajan by na ňom mal zároveň informovať aj o výstavbe aquaparku, na ktorú si kraj zobral úver od Európskej investičnej banky.

Predseda BSK dnes informoval poslancov aj o odpovedi na ponuky pre mesto a štát. Župné zastupiteľstvo totiž ešte v septembri ponúklo štátu na prenájom pozemok v Petržalke s rozlohou približne 35-tisíc štvorcových metrov s možnosťou, že na nich vybuduje multifunkčnú športovú halu. V novovybudovanej hale by sa v roku 2011 mali podľa vyjadrení kraja konať Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji.

Krajskí poslanci zároveň vtedy prijali uznesenie, ktorým ponúkli účasť v projekte výstavby haly aj mestu. To malo podľa ponuky odkúpiť polovicu pozemku, na ktorom by mala stáť hala. Na ponuku z oboch oslovených strán odpovedalo len mesto. Podľa doručeného listu na kraj mesto výstavbu haly v Petržalke podporuje, na hokejový šampionát však bude rekonštruovať Zimný štadión Ondreja Nepelu. Ministerstvo školstva zatiaľ na ponuku kraja nereagovalo.

(sita)

Páčil sa vám článok?