Vlastníci bytov navrhli stavebnú uzáveru

16.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Multifunkčné centrum Petržalka City sa začne stavať až budúci rok. Jedným z oficiálnych dôvodov by mala byť koordinácia s projektom rýchlodráhovej električky a s prepájaním železničných koridorov.

„Projekt TEN-T je prepojený s projektom nosného systému MHD. Nie je jasné, v akom poradí budú vytvorené," tvrdí Viera Krúpová za spoločnosť Petržalka City, a.s. Druhým dôvodom je fakt, že stále ešte nepadlo právoplatné územné rozhodnutie. „Sme v procese vyhodnotenia environmentálnych vplyvov, ktoré sú súčasťou územného konania," povedala Viera Krúpová.

Proti sa navyše postavili aj občania bývajúci v spomínaných lokalitách, ktorí spoločne vypracovali návrh na stavebnú uzáveru na území, kde sa plánuje Petržalka City. Jeden z iniciátorov návrhu Marcel Slávik pripomína, že príprave takého projektu musí predchádzať dlhšia diskusia s hľadaním ideálneho stavu pre všetky zainteresované strany.

Mesto medzitým zastavilo aj schválenie územného plánu v lokalite okolo Chorvátskeho ramena, ktorý súvisel s výstavbou Petržalka City. Dôvodom je nejasnosť, o aký dopravný systém pôjde, či o pozemný, podzemný, prípadne iný. Isté je zatiaľ to, že výstavba Petržalka City sa začne najskôr až budúci rok, a pri termíne dokončenia sa už nehovorí o roku 2013, najnovšie sa spomína rok 2015.

„Naši partneri sú oboznámení s aktuálnou situáciou, spoločnosť momentálne analyzuje ročný časový posun začiatku výstavby a jeho možné dosahy,“ dodáva Viera Krúpová.

Centrum za 400 miliónov eur by sa malo postaviť na území medzi Rusovskou cestou, korytom Chorvátskeho ramena, Romanovou, Hálovou a Gessayovou ulicou, celkove ide o 22 hektárov.

(mm)

Páčil sa vám článok?