Golfové ihrisko v Jarovciach bude o dva roky

15.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Zámer rekreačného a športového areálu v Jarovciach sa v týchto dňoch dostal na posudzovanie z hľadiska vplyvov na životné prostredie. V rámci areálu má vzniknúť deväťjamkové verejné golfové ihrisko vybavené technickou i dopravnou infraštruktúrou.

p>Areál má vyrásť z južnej strany Jantárovej cesty, na poľnohospodárskej pôde. Začiatok výstavby je naplánovaný na február budúceho roka a prvých návštevníkov by mal areál privítať na jar v roku 2010. Okrem golfového ihriska, tam budú aj tréningové plochy, hospodárske budovy a parkovisko. Budova má slúžiť pre potreby údržby golfového ihriska, ako aj návštevníkom areálu.

Investor chce vybudovať závlahové zariadenie golfového ihriska, ktoré navrhuje urobiť podzemným potrubným závlahovým systémom. Ráta sa s vysadením stromov a kríkov, ktoré budú okrem ekologických funkcií spĺňať aj ochranu hráčov pre možným zranením. Areál má byť dopravne napojený na Jantárovu cestu a je naplánovaných 75 parkovacích miest na povrchu, je naplánovaných na 75, prípadne 60.

Ambíciou spoločnosťou Areas, ktorá je navrhovateľom zámeru, je uspokojiť zvyšujúci sa záujem o golf v blízkosti bydliska, alebo pracoviska obyvateľov hlavného mesta. Dobrá dostupnosť by mala dať projektu nielen regionálny, ale aj nadregionálny charakter. Celkové náklady na projekt sú vyčíslené vo výške 80 miliónov korún.

Na tomto území platí 1. stupeň územnej ochrany prírody a krajiny, nie sú tu biotopy európskeho, národného významu. Prechádza tadiaľ regionálny biokoridor Jarovské rameno - Bažantnica. Jeho funkcia môže byť, podľa správy o posúdení vplyv na životné prostredie, podporená po vysadení nových trávnatých plôch, kríkov a stromov.

(rob)

Páčil sa vám článok?