Nový Centrál má podľa investora ožiť o tri roky

15.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na mieste bývalých kúpeľov Centrál má vyrásť rovnomenné multifunkčné centrum, ktoré má tvoriť významné mestské centrum v Ružinove.

Okrem bývania tu pribudne obchodno-zábavné centrum, hotel a kancelárie, ako aj fitnes a wellness. Začiatok výstavby je plánovaný na rok 2009, dokončenie sa predpokladá na prelome rokov 2011 a 2012.

Dominantou územia má byť takmer stometrová veža s multifunkčným využitím. Podľa investora, spoločnosti Immocap, doprava v okolí je vyriešená tak, aby bola uspokojená potreba tak statickej dopravy (parkovacie miesta) areálu, ako aj dynamickej dopravy, a teda nedochádzalo ku „konfliktom“ pri zapojení sa do dopravného systému.

Nová stavba má nahradiť zdevastované a rozkradnuté torzo bývalých kúpeľov. Búracie práce sa už začali a skelet budovy veľmi rýchlo mizne spred očí obyvateľov i okoloidúcich chodcov. Ráta sa aj s nákupným centrom a wellnes centrom s krytým bazénom. Postaviť tu majú aj štyri obytné domy so 100 bytmi a dve polyfunkčné budovy s trojuholníkovým pôdorysom. Pod celou plochou budú podzemné parkovacie garáže až do hĺbky štyroch podlaží s kapacitou asi 1500 miest, a s 500 parkovacími miestami pre potreby okolia

V najvyššej budove komplexu, na rohu Trnavskej a Miletičovej ulice, majú byť hotel, kancelárie a byty. V menších budovách budú byty a nákupné centrum. Predajná plocha bude tvoriť asi 33-tisíc metrov štvorcových metrov.

(rob)
VIZUALIZÁCIE - Marek Németh a Vladimír Kriško

Páčil sa vám článok?