Nad Devínskou cestou do dvoch rokov vyrastie luxusný bytový komplex

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na začiatku Dlhých dielov onedlho vyrastie bytový komplex s poetickým názvom Condominium Renaissance, ktorého ambíciou je uspokojiť narastajúci dopyt po luxusných bytoch v Bratislave.

Komplex s rozlohou 1,7 hektára bude stáť uprostred zelene na pozemku ohraničenom Matejkovou ulicou, Devínskou cestou a údolím Jurigrad. Pôjde o atraktívny súbor siedmich domov pomenovaných - v zhode s názvom celého komplexu - podľa mien významných renesančných umelcov: Vila da Vinci, Botticelli, Michelangelo, Tizian, Rafaello, Tintoretto a Giorgione. Každý z domov bude mať navyše na fasáde fresku predstavujúcu fragment z diela príslušného umelca, podľa ktorého je pomenovaný. Domy budú mať štyri nadzemné podlažia plus jedno ustúpené. Južne orientovaný svahovitý terén, v ktorom budú bytové domy situované, projekt využije na umiestnenie bytov aj v podzemných podlažiach, v ktorých budú tiež pivničné kobky a podzemné parkovacie garáže. Dvojice domov budú navzájom prepojené tak, že v suteréne vznikne spoločný priestor parkovacích garáží.

Bytový komplex bude určený pre ľudí z najvyššej príjmovej kategórie a tomu bude zodpovedať aj veľkorysosť navrhnutých riešení. Domy sú terasovité, orientované na juh, z bytov, ktoré budú mať veľkolepú rozlohu, bude krásny výhľad na Bratislavský hrad a údolie Dunaja. Každý z bytov, pri výstavbe ktorých budú použité najkvalitnejšie dostupné materiály, bude k dispozícii s predprípravou na postavenie krbu, inštalovanie klimatizačnej jednotky a sauny. Všetky majú mať slnečné, južne orientované terasy s možnosťou takmer panoramatického výhľadu a ku každému z nich budú prislúchať dve parkovacie miesta v podzemných garážach. V areáli bude pre obyvateľov tohto kondomínia - pretože celý projekt je založený na princípe uzavretého a stráženého areálu - k dispozícii rekreačno-športové zázemie v podobe troch squashových ihrísk, fitnes centra, sauny a bazénu, ale aj reštauračné a kongresové služby. Bytov bude dovedna 80, prevažovať budú štvor- a päťizbové, ale k dispozícii budú aj menšie, jedno- až trojizbové, v každom zo siedmich domov bude aj jeden penthouse. V podzemí bude 163 parkovacích miest, na vonkajšom parkovisku bude k dispozícii ďalších 57 miest. To všetko má prispieť k vytvoreniu najexkluzívnejšieho projektu svojho druhu, aký sa doteraz v Bratislave realizoval. Výstavba sa začína v týchto dňoch, jej ukončenie sa predpokladá v septembri roku 2007.

Páčil sa vám článok?