S obnovou Obchodnej ulice sú problémy

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Rekonštrukcia Obchodnej ulice, ktorej súčasťou má byť okrem obnovy trate električiek aj úprava chodníkov, naráža na problém. Pre majetkovo-právne problémy sa chodníky upravia až v budúcom roku.

Informoval o tom námestník bratislavského primátora Karol Kolada. Ako konštatoval, s obnovou chodníkov sa malo začať súčasne s rekonštrukciou električkových koľají, avšak pre komplikované majetkovoprávne vyrovnanie budú chodníky obnovené až budúcom roku. Ako sme už informovali, rekonštrukcia Obchodnej ulice má zvýrazniť jej charakter pešej zóny podobne, ako sa to realizovalo napríklad na Mostovej ulici. Rozsah prác, ktoré sa stihnú realizovať v tomto roku, závisí od počasia, od začiatku je však isté, že po ich prerušení, počas ktorého má byť premávka električiek po Obchodnej ulici obnovená, budú pokračovať na jar budúceho roku.

Po rekonštrukcii bude povrch ulice bude opticky zreteľne oddeľovať zónu pohybu električiek, chodcov a osobitnú zónu, kde bude možné v letnom období umiestňovať exteriérové sedenia kaviarní a reštaurácií. Koridor električkovej trate bude lemovaný kamenným pásom. V záujme zvýšenia bezpečnosti chodcov pri prejazde električiek je navrhnuté osadenie signalizačných svietidiel do dlažby, ktoré sa budú spínať v jednotlivých skupinách vždy pri prejazde električky. Upokojujúcim prvkom na východnom konci Obchodnej ulice bude zaslepenie Vysokej a umožnenie prejazdu iba dopravnej obsluhe.

Páčil sa vám článok?