Na Račianskom mýte sa začne naplno stavať

29.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na Račianskom mýte, na cípe medzi Radlinského a Mýtnou ulicou, sa už v júni naplno začnú práce na výstavbe 13-podlažného administratívneho objektu, ktorý sa stane dominantou tohto územia.

„Zatiaľ sme odstránili drevené pohostinské zariadenie, ktoré stálo na pozemku,“ povedal nám Igor Ballo, konateľ spoločnosti I.P.R. Slovakia, ktorá je investorom výstavby objektu. „Budova by mala byť postavená v priebehu jedného roku, nepredpokladáme výskyt takých problémov, na aké sme narazili pri výstavbe našej budovy Astoria Palace na Hodžovom námestí, realizačne je to jednoduchá stavba.“

Objekt vyrastie na lichobežníkovom pôdoryse, bude mať 13 nadzemných podlaží. V podzemí budovy bude parkovisko so 138 parkovacími miestami. Budova bude určená prevažne na administratívne účely, k dispozícii bude vyše 4220 štvorcových metrov kancelárskej plochy. Na ploche vyše 1100 štvorcových metrov budú výstavné priestory. Stavebne bude riešená tak, že ostane možnosť prepojenia so stavbou, ktorej výstavbu pripravuje iný stavebník na Radlinského ulici.

Na stavbu je vydané platné stavebné povolenie a je zabezpečené aj jej financovanie.

(juh)

Páčil sa vám článok?