Na Dlhých dieloch stavajú obytný dom Kaskády

28.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

V týchto dňoch sa na Kresánkovej ulici na karloveskom sídlisku Dlhé diely začala výstavba architektonicky zaujímavého bytového domu Rezidencia Kaskády. Dokončený má byť v apríli roku 2010.

Bytový dom Rezidencia Kaskády bude situovaný na pozemku ohraničenom chodníkom Kresánkovej ulice. Je rozčlenený na tri samostatné objekty, ktoré sú prepojené podzemnými garážami. Sú rôznej veľkosti - prvý objekt bude mať jedno podzemné a päť nadzemných podlaží, druhý dve podzemné a sedem nadzemných plus jedno ustúpené a tretí tri podzemné a šesť nadzemných podlaží plus jedno ustúpené. Celkove v nich bude 91 bytov rôznej veľkosti od jednoizbových po päťizbové. Tie najväčšie - mezonetové byty sú navrhnuté na najvyšších podlažiach a ich súčasťou budú aj priestranné terasy.

Ku každému bytu patrí pivnica, balkón alebo lodžia, prípadne terasa a minimálne jedno parkovacie miesto v podzemných garážach. V podzemí je totiž navrhnutých dovedna 142 parkovacích státí. Súčasťou komplexu sú aj nebytové priestory vhodné na kancelárie, prípadne obchody alebo služby.

Architektonické riešenie Rezidencie Kaskády zodpovedá jej názvu a je prispôsobené skutočnosti, že bude stáť na pozemku v mierne svahovitom teréne. Bude stáť v doteraz nezastavanom prírodnom údolí, pričom protiľahlý svah je zastavaný skupinou terasovitých domov. Do návrhu je zakomponovaná požiadavka z urbanistickej štúdie na vytvorenie pešieho prepojenia od terasovitých domov cez budúci verejný park, ktorý investor vybuduje zároveň s budovaním rezidencie. Stojí za zmienku, že v parku, určenom na oddych a relax je navrhnuté aj detské ihrisko.

(juh)
VIZUALZÁCIA - Atlas, a.s.

Páčil sa vám článok?